Platforma DA condamnă ultimele modificări la Legea cetăţeniei: „Tandemul Plahotniuc-Dodon este preocupat de spălarea mijloacelor financiare murdare”

by Genko Genko

După eşecul promovării controversatului proiect privind legalizarea capitalurilor furate şi murdare, regimul Plahotniuc nu renunţă şi la alte mijloace de a transforma definitiv Moldova într-o zonă neagră a Europei. Acest lucru este demonstrat de ultimele modificări la Legea cetăţeniei, care prevăd acordarea cetăţeniei Moldovei aşa-zişilor investitori, contribuabili la Fondul de investiţii publice pentru dezvoltare durabilă sau care vor investi în unul din domeniile de dezvoltare strategică a ţării noastre, spun reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr, care atrag atenţia opiniei publice că tandemul Plahotniuc-Dodon acţionează la unison.

Conform reprezentanților Platformei, şeful statului a fost unul dintre protagoniştii principali ai modificărilor menţionate. Totodată, autorii amendamentelor respective sunt aceiaşi deputaţi, iniţiatorii proiectului de lege privind legalizarea capitalului”, se menţionează în declaraţia Platformei DA.

„În loc să îmbunătăţească climatul investiţional prin micşorarea poverii fiscale asupra businessului legal, prin demonopolizarea şi debirocratizarea reală a economiei, prin combaterea intransigentă a marii corupţii şi implementarea reformei autentice a justiţiei, ect., regimul antipopular este preocupat de atragerea şi spălarea mijloacelor financiare murdare şi oferirea azilului în formă de cetăţenie mai multor escroci certaţi cu legea în ţări mai mult sau mai puţin civilizate”, adaugă reprezentanţii Platformei DA.

„Şeful statului a fost unul dintre protagoniştii principali ai modificărilor menţionate. Totodată, autorii amendamentelor respective sunt aceiaşi deputaţi, iniţiatorii proiectului de lege privind legalizarea capitalului, adoptarea căreia a putut fi oprită prin rezistenţa comună a Platformei DA, cu societatea civilă şi partenerii de dezvoltare ai Republica Moldova. Totodată, întreaga ţară s-a convins o dată în plus care sunt de facto priorităţile acestei guvernări de profitori vremelnici. Banii aduşi contra cetăţenie urmează să fie alocaţi în Fondul de investiţii publice, care va fi cu certitudine administrat de gruparea Plahotniuc, în domeniul imobiliar sau pentru procurarea valorilor mobiliare emise de către Ministerul Finanţelor în scopul acoperirii deficitului bugetar”, mai spun cei din Platformă.

În context, Platforma Demnitate şi Adevăr condamnă categoric ordinara acţiune criminală a regimului cleptocratic, prin care se pune la cale în mod cert traiectoria fatală a Moldovei spre mafiotizarea definitivă a ţării, crearea în Europa a unei zone de spălare imensă a banilor murdari şi cantonarea interlopilor internaţionali în ţara noastră.

CITIȚI ȘI...