Plantații de cânepă, descoperite și nimicite în 2 comune din Republica Moldova

Plantații de cânepă, descoperite și nimicite în 2 comune din Republica Moldova

Poliţia Capitalei desfăşoară activităţi specializate de depistare a plantaţiilor de cânepă cu nimicirea tufelor şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate. Astfel, în comunele Grătieşti şi Bubuieci au fost descoperite două plantaţii de cânepă, de către poliţiştii sectoarelor Râşcani şi Ciocana, care au constatat că plantele ar fi fost cultivate şi bine îngrijite până în prezent.

În comuna Grătieşti au fost depistate şi ridicate plante de cânepă, cultivate în grădina casei, ce aparţine unui individ de 41 ani. Iar la Bubuieci plantele au fost cultivate pe un lot de pământ, dintre care au fost smulse câteva şi remise Centrului tehnico-criminalistic al IGP pentru expertizări. Ulterior s-a constatat că, parcela de pământ ar aparţine a unui locuitor de 37 ani.

Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele predispuse sau implicate în asemenea activităţi ilegale, riscă amendă în mărime de la 19.000 lei la 25.000 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile planificate la acest compartiment, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia şi să informeze serviciul 902, atunci când au depistat plantaţii de cânepă.

0