Plahotniuc, un nou zbor de lux de peste un milion de dolari?! Liderul PD se află într-o nouă vizită în Statele Unite

Plahotniuc, un nou zbor de lux de peste un milion de dolari?! Liderul PD se află într-o nouă vizită în Statele Unite

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc se află într-o nouă vizită în Statele Unite ale Americii, unde are programate mai multe întâlniri cu lideri politici, membri ai societății civile și reprezentanți ai mediului universitar american. Acesta s-a întâlnit deja cu congresmanul de Texas Pete Olson, care este și președintele Grupului parlamentar SUA – Moldova, eveniment care a avut loc luni, la Houston, în statul Texas. Despre aceasta anunță serviciul de presă al formațiunii, potrivit căruia, alături de președintele PDM, la întâlnirea cu congresmanul american au fost prezenți vicepreședinții partidului Andrian Candu și Vlad Cebotari.

Și de această dată, liderul democrat a zburat spre continentul american cu o aeronavă privată, o oră de zbor a căreia costă cel puțin câteva zeci de mii de dolari. Aceasta atestă serviciul flightradar24.com, care monitorizează zborurile de pasageri de pe tot globul pământesc. Aeronava de model Gulfstream 5 a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 17:40 (14:40 UTC) a serii de duminică, 3 iunie. Acesta decolase de pe pista Aeroportului Luton din Londra.

După o noapte petrecută în Aeroportul capitalei, în jurul orei 6:00 (3:00 UTC) a dimineții de 4 iunie aeronava GLF5 a decolat spre Statele Unite ale Americii. Serviciul flightradar24 urmărește zborul până de asupra Mării Labrador în apropiere de coasta nord-vestică a continentului american, pe coridorul internațional, după care aeronava dispare de pe radare. Astfel, nu putem ști cu siguranță unde anume a aterizat aceasta.

La fel, flightradar nu oferă și numărul de înregistrare al aeronavei, astfel că nu poate fi identificată compania care a operat zborul.

Gulfstream 5 (500 sau 550) reprezintă avioane din clasa business cu o capacitate între 8 și 19 locuri pentru pasageri, în funcție de configurația fotoliilor, și 4 membri ai echipajului. Pentru confortul pasagerilor salonul este separat în patru zone dotate cu climatizoare. La bordul aeronavelor este conexiune la internet, fax și alt aparataj necesar.

Amintim că acum un an, la mijlocul lunii mai 2017, Vlad Plahotniuc a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, cu o aeronavă privată prețul închirierii căreia a fost estimat la circa 30 de mii de dolari pentru o oră, iar ținând cont de o cursă-dus întors, cu timp de așteptare de câteva zile, valoarea totală a zborului ajunge ușor la un milion de dolari. Atunci acesta apelase la o aeronavă Boeing 737-7BC BBJ a companiei Privajet din Malta, având la bord două paturi duble și opt paturi pentru o persoană, două cabine de duș, masă pentru ședințe cu șase fotolii, patru zone independente de odihnă cu playere audio și video, AirShow, telefon, fax, aer condiționat și umidificator.

Vedeți și: (FOTO) Plahotniuc, zbor de lux la Washington de peste un milion de dolari. Cum arată aeronava cu care a zburat oligarhul

Două luni mai târziu, în iulie 2017, Plahotniuc a efectuat o vizită la New York, unde a participat la Consiliul Internaţionalei Socialiste în calitate de vicepreşedinte al acestuia. Şi de atunci liderul democraţilor a zburat spre SUA cu o aeronavă de lux. Atunci o aeronavă de tip Boeing 737, din categoria BBJ2 – Boeing Business Jet, care aterizase din oraşul german Baden-Baden, a decolat din Chişinău spre Portsmouth International Airport, din statul american New Hampshire.

Vedeți și: (FOTO) Când şi cu ce aeronavă a zburat, de această dată, Vlad Plahotniuc în SUA

0