PL decide astăzi dacă rămâne la guvernare; Pirkka Tapiola și James Pettit ar fi la discuții cu liberalii

by Genko Genko

După reținerile din ultimul timp a mai multor funcționari înaintați de Partidul Liberal, inclusiv reținerea de ieri a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, formațiunea a convocat astăzi Consiliul Republican. În cadrul ședinței, se va decide dacă în actuala conjunctură mai are rost ca Partidul Liberal să rămână în cadrul Coaliției de Guvernare. Aceasta au declarat pentru Independent.md surse din cadrul conducerii de vârf a PL, solicitând anonimatul.

Conform Ziarului de Gardă, este pregătită deja și o declarație, prin care formațiunea urmează să anunțe motivele pentru care părăsește coaliția. În ea se vor conține și acuzații îndreptate împotriva „coaliției PD-PSRM” și a liderului ei, Vladimir Plahotniuc.

Reprezentanții formațiunii politice ar fi convocat o întâlnire cu mai mulți ambasadori acreditați la Chișinău printre care ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, și ambasadorul SUA, James D. Pettit. În ședință se va aborda situația politică actuală din țară.

Citește și: Reținerea lui Chirtoacă a umplut cupa răbdării! PL decide astăzi dacă rămâne la guvernare

Surse din cadrul conducerii de vârf a PL, care au solicitat anonimatul, au declarat pentru Independent.md că formațiunea a convocat astăzi Consiliul Republican. În cadrul ședinței, se va decide dacă în actuala conjunctură mai are rost ca Partidul Liberal să rămână în cadrul Coaliției de Guvernare.

„Vom discuta multi-aspectual situația creată în politicul din Republica Moldova, locul și rolul Partidului Liberal în actuala conjunctură”, a răspuns scurt sursa din cadrul conducerii PL, fiind întrebată care vor fi temele discutate în cadrul ședinței Consiliului Republican al PL care va avea loc astăzi, cu începere de la ora 16:00, precum și dacă „lipsa fracțiunii PL de la ședința Parlamentului are legătură cu reținerea lui Dorin Chirtoacă”.

Amintim că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost reținut aseară pe un termen de 72 de ore în dosarul parcărilor cu plată. Acesta riscă până la 7 ani de detenție pentru trafic de influență. Totodată, astăzi CNA a anunțat că Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest pe numele ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, cu 30 de zile.

CITIȚI ȘI...