PL acuză CEC-ul că a umflat listele electorale din Chișinău cu 18.000 de alegători

PL acuză CEC-ul că a umflat listele electorale din Chișinău cu 18.000 de alegători

Partidul Liberal spune că a depistat o diferență de 18.000 de alegători între datele primăriei Chișinăului și cele ale Comisiei Electorale Centrale, exprimând temerea că neconcordanța poate influența soarta referendumului de duminică privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă.

Conform secretarului general al PL, Ion Apostol, a fost depistată o diferență de 18.000 de alegători între datele primăriei Chișinău și cele ale Guvernului

„Analizând aceste cifre, mi-a ieșit o diferență de aproximativ 18.000 de alegători, cu 18.000 mai puțini alegători în comparație cu informația emisă de Primărie. Nu ar trebui să fie o diferență, deoarece această cifră poate influența major rezultatul acestui referendum. CEC-ul ar fi cazul să informeze cetățenii despre cifra reală a alegătorilor din municipiul Chisinău”, a precizat Apostol.

Mihai Ghimpu, s-a arătat convins cu privire la eșuarea referendumului.

„Socialiștii au avut posibilitatea să mintă frumos la televizor, noi suntem convinși că acest referendum va eșua. Lumea îl susține pe Dorin Chirtoacă, el a făcut multe pentru Chișinău și trebuie să-și ducă mandatul până la capăt”, a precizat Ghimpu.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, acuză că deciziile politice și juridice prinvind referendumul au fost luate de PSRM împreuna cu cei din PD.

„Suntem absolut siguri că deciziile politice și juridice au fost luate împreuna cu cei de la Partidul Democrat. Duminica acest referendum va eșua pe lipsă de prezență la vot. Se vor prezenta foarte puțini locuitori din municipiul Chișinău la acest exercițiu. Argumentul socialiștilor a fost minciuna, un instrument vechi și aprobat. Socialiștii au folosit tot arsenalul de minciuni pentru a putea scoate duminică locuitorii municipiului Chișinău din casă”, a declarat Munteanu.

Duminică 19 noiembrie va avea loc la Chișinău referendumul privind demiterea sau nu a primarului general Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție. Reținut în 25 mai, primarul suspendat este cercetat între altele pentru abuz și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată plănuite în Chișinău, dar respinge acuzațiile spunând că ar fi o comandă politică a Partidului Democrat de guvernământ pentru a prelua primăria fără alegeri.

0