PG încearcă „să facă lumină” în cazul omorului în bătăi a tânărului Sergiu Bejenaru de către apropiații lui Țuțu

PG încearcă „să facă lumină” în cazul omorului în bătăi a tânărului Sergiu Bejenaru de către apropiații lui Țuțu

La două săptămâni de la incidentul tragic, soldat cu moartea tânărului Sergiu Bejenaru, în fața unui club de noapte din capitală, Procuratura Generală „face lumină” în privința celor întâmplate. Astfel, Secția relații publice a Procuraturii Generale a lansat un comunicat de presă în care încearcă să argumenteze de ce inițial a fost deschis un dosar penal pentru huliganism și de ce timp de câteva zile, în care victima Sergiu Bejenaru s-a aflat în spital, cei care l-au bătut cu cruzime nu au fost reținuți.

Potrivit materialelor anchetei, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, Pârgaru, alături de alți doi tineri, Aurel Ignat și Eugeniu Deliu, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicină Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. „În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenționată gravă și medie a integrității corporale sau a sănătății, comisă de mai multe persoane”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei, Ion Bejenaru, a depus o plângere la poliție, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeași zi, de către mama și concubina lui Sergiu Bejenaru.

În urma unui complex de acțiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor și studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

Astfel, la data de 25 mai, a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Mihai Pârgaru. Două zile mai târziu, în baza demersului procurorului, instanța a dispus aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. Acesta rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel a respins demersul avocatului bănuitului, care a cerut eliberarea sa.

La data de 27 mai a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Aurel Ignat, peste două zile fiind eliberat mandat de arestare de 30 de zile pe numele acestuia.

Ambii au fost puși sub învinuire pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul victimei.

Încă un suspect, bănuit de complicitate la comiterea acestor crime este acum căutat de poliție.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în scopul acumulării probelor și remiterii cauzei penale în instanța de judecată. Dacă vina inculpaților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare.

0