Peștele pe care-l găsești în toate magazinele, dar e foarte periculos pentru sănătate

Peștele pe care-l găsești în toate magazinele, dar e foarte periculos pentru sănătate

Pangasius este peștele care poate fi găsit practic pe toate rafturile magazinelor și în majoritatea piețelor din țară. Acest aliment devine atractiv pentru consumatori datorită prețului său mic, dar și faptului că nu are oase.

Însă în ultima perioadă au apărut mai multe informații precum că acest pește poate fi dăunător pentru sănătatea, deoarece cel comercializat pentru consum provine în mare parte din râul Mekong, din Vietnam, ale cărui ape sunt foarte poluate,

Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri / dejectii chimice etc.). Şi asta pentru că râul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncă substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

De fapt, Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi „murdare”. Mai exact, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Astfel, peştele nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune şi peştele sanitar.

Mai mult decât atât, există zvonuri conform cărora cererea de Pangasius a devenit atât de mare încât s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, pentru că în urma acestui proces s-a constatat că peştii cresc mai repede şi au carnea mai pufoasă.

Cu toate acestea, autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru. Rămâne la latitudinea noastră, a consumatorilor, să decidem ce e sau nu adevărat şi ce punem în coşul de cumpărături data viitoare când mergem la supermarket.

În documentarul de mai jos puteți afla mai multe informații despre acest tip de pește.

0