Peste o sută de poliţişti de la „Fulger”, instruiţi cum „să nu ia mită”

by Genko Genko

Peste o sută de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a MAI au participat la un curs de instruire în domeniul integrității și anticorupției, desfăşurat de ceolegii lor de la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție. În cadrul întrunirii, angajații SPIA au subliniat importanța unui comportament integru și a deprinderilor etice ale funcționarilor MAI și au familiarizat participanții cu cadrul legal și de reglementare a integrității poliției, cadrul normativ național și internațional, precum și cu măsurile de cultivare a integrității în sectorul public.

Totodată, în timpul reuniunii, beneficiarii au fost informați despre noile prevederi ale legislației ce reglementează regimul juridic al conflictului de interese, de declarare a averii și a cadourilor, dar și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazurile de influență necorespunzătoare.

Astfel, angajații SPIA au adus la cunoștința celor 115 participanți măsurile concrete care trebuie întreprinse pentru a denunța acțiunile de corupție și a desfășura activitatea profesională în strictă conformitate cu normele de drept.

Cursul de instruire a fost desfășurat de ofiţerii SPIA în contextul focalizării măsurilor de prevenire a acțiunilor de corupție, a celor conexe corupției, a manifestărilor ilegale și a coagulării comportamentului onorabil și leal în rândurile angajaților MAI.

CITIȚI ȘI...