Peste o sută de gherete, demontate și evacuate de la începutul anului din centrul Capitalei

Peste o sută de gherete, demontate și evacuate de la începutul anului din centrul Capitalei

Peste o sută de unități comerciale stradale – gherete, tarabe, puncte mobile de comerț, frigidere, containere, terase etc., au fost demontate și evacuate de la începutul anului curent în sectorul Centru al capitalei. Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, în perioada următoare, se planifică evacuarea a încă 15 gherete nefuncționale și unități mobile de comerț.

Astfel, conform anunțului, gheretele vor fi evacuate de pe următoarele adrese: str. Ghenoble 165/4, str. Vasile Alecsandri 4, str. Academiei 12, str. 31 August 1989, 63, str. Calea Basarabiei 16, str. Gh. Cașu 32, str. Gh. Asachi 79, str. M. Lomonosov, șos. Hâncești 60/1.

De asemenea, în perioada lunilor ianuarie-august, pretorul sectorului Centru a emis 27 de dispoziţii privind demolarea unor construcţii ilegale, demontarea instalaţiilor ce blocau căile de acces sau a dispozitivelor de publicitate.

De menţionat că administrația publică locală a municipiului Chișinău a dispus ca toate gheretele care nu funcţionează sau ale căror autorizaţii de funcţionare au expirat, precum și panourile de reclamă care au autorizații expirate, urmează a fi demontate şi evacuate.

0