Peste 8000 de moldoveni au mers în prima săptămână fără vize în UE

by Genko Genko

În prima săptămână de când cetățenii moldoveni pot circula liber în Uniunea Europeană, 8136 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au mers în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor oferite de poliția de frontieră, 2561 de moldoveni au ieșit din țară, prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău, prezentând la controlul documentelor pașapoarte biometrice noi, care nu conțineau vize și nici nu aveau alte documente de călătorie.

Citește și: (FOTO) O experiență adevărată ”fără viză în Europa”; fără Leancă, fără Filat și fără artificii

Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni. Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr total de 3122 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice, dintre care 1089 pașapoarte noi.

Un alt punct de trecere solicitat a fost Aeroportul din Capitală, fiind autorizată ieșirea din țară a 1405 moldoveni, dintre care 486 au traversat pentru prima dată frontiera în baza pașaportului biometric.

Alți 1315 moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Costești, potrivit datelor oficiale.

dcc

CITIȚI ȘI...