Peste 500 de ha de iarbă, arsă de la începutul anului. Doar în ultimele 24 de ore, pompierii au lichidat arderea a 33 ha

Peste 500 de ha de iarbă, arsă de la începutul anului. Doar în ultimele 24 de ore, pompierii au lichidat arderea a 33 ha

Peste 10 hectare de iarbă au ars la periferia orașului Ungheni, iar alte 3 ha de vegetație au fost stinse de salvatori la intrare în raionul Strășeni. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la lichidarea a 22 focare de vegetație aprinsă. Cele mai multe focare ce riscau să se extindă au fost înregistrate în raioanele Ungheni, Strășeni, Sângerei, Șoldănești și Cahul.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și pe șoseaua de centură din orașul Cahul unde 2 hectare de iarbă erau cuprinse de flăcări.

În total angajații IGSU au stins 33 de hectare de iarbă aprinsă, care risca să se răspândească pe suprafețe mai mari.

În contextul prevenirii situațiilor de risc IGSU îndemnă oamenii să evite aprinderea vegetației întrucât în condiții de temperaturi ridicate cu umiditate redusă, aceste focare se pot răspândi cu repeziciune. De la începutul primăverii pompierii au acționat prompt în lichidarea a peste 500 de hectare de vegetație arsă, reușind preîntâmpinarea incendiilor de proporții.

În caz de incendii oamenii pot suna numărul unic de apel 112.

0