Peste 3 mii de sirieni au fost evacuați din nord-vestul Damascului. 20 de zone siriene rămân sub asediul forţelor regimului Bashar al-Assad

Peste 3 mii de sirieni au fost evacuați din nord-vestul Damascului.  20 de zone siriene rămân sub asediul forţelor regimului Bashar al-Assad

Aproximativ 3.700 de persoane au fost evacuate din cinci districte siriene aflate la nord-vest de capitala Damasc, în baza unui acord dintre regimul Bashar al-Assad şi grupurile de opoziţie.

Au fost evacuaţi sirieni aflaţi în zone de conflict din districtele Madaya, Al-Zabadani, Al-Jabal al-Sharqi, Ain al-Fijah şi Baqin, scrie Mediafax.

Negocierile între regimul Bashar al-Assad şi opoziţie rămân în desfăşurare, iar evacuări suplimentare vor avea loc în alte părţi ale Siriei. Pe de altă parte, 20 de zone siriene rămân sub asediul forţelor regimului Assad.

Fundaţia pentru Ajutor Umanitar (IHH) a ridicat mai multe corturi în provincia Idlib pentru a găzdui civilii evacuaţi. Distanţa dintre Damasc şi Idlib este de aproximativ 271 de kilometri.

0