Peste 250 de litri de alcool și 2.5 tone de prune uscate, ridicate la frontieră

Peste 250 de litri de alcool și 2.5 tone de prune uscate, ridicate la frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au deconspirat activitatea ilicită a doi cetățeni moldoveni. Astfel, de la domiciliul unuia au fost ridicate 250 litri de alcool, iar în trafic de la alt conațional au fost reținute 2,5 tone de prune uscate.

În baza unei informații cu caracter operativ și acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigații în comun cu echipa mobilă a DR Nord, un locuitor al orașului Soroca este documentat pentru deținerea ilegală cu scop de realizare a producție alcoolică și alcool etilic în cantități comerciale. În acest sens, ieri, 6 martie 2018, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție la domiciliul moldoveanului în vârstă de 60 ani.

Ca urmare a cercetării desfășurate s-au depistat o cantitate de băutură în asortiment cu volumul total 250,5 litri, dintre care 125 sticle din masă plastică cu volumul de 1.5 litri fiecare, pline cu lichid de culoare cafenie cu miros specific de cognac și alte 42 de sticle din masă plastică cu volumul de 1.5 litri, pline cu lichid transparent, la miros asemănător alcoolului etilic.

Sticlele depistate, au fost ridicate conform procedurii legale, fiind plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte a Sectorului Poliției de Frontieră Soroca.

O altă reținere în baza informației operative a fost înscrisă de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți, care au acționat în seara zilei de ieri pe traseul Otaci – Soroca. În apropierea satului Șolcani, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un microbuz de model Volkswagen LT 28, înmatriculat pe teritoriul R. Moldova. Polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto, cetățean moldovean, deschiderea ușilor din spate pentru a vedea încărcătura asupra căreia șoferul nu a putut prezenta careva acte de proveniență sau posesie. În rezultat, s-au numărat 250 cutii din carton, pline cu prune uscate, masa totală a producției constituie circa 2.500 kg. Mijlocul de transport împreună cu fructele uscate au fost reținute conform procedurii legale pe teritoriul SPF Cosăuți, până la elucidarea circumstanțelor.

Cazurile sunt în continuare cercetate de către polițiștii de frontieră ai DR Nord privind descoperirile respective și urmează a fi examinate sub toate aspectele pentru primirea deciziei conform legislației în vigoare.

0