Peste 20 de minori cerșesc pe străzile din centrul Chișinăului

Peste 20 de minori cerșesc pe străzile din centrul Chișinăului

21 de minori, cu vârstele cu prinse între 13 ani şi 17 ani, originari din Chişină, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Basarabească, Calaraşi şi Nisporeni cerşesc şi vagabondează pe străzile sectorului centru din capitală.

Potrivit poliției, minorii sunt depistaţi şi conduşi la Inspectorat pentru a fi identificaţi şi predaţi părinţilor sau autorităţilor publice locale, conform procedurii prevăzute de lege, însă aceştia revin ulterior pe străzi după ce abandonează domiciliul sau Centrul de plasament pentru minori.

Totodată, până la predarea lor autorităţilor publice locale, cu minorii sunt desfăşurate discuţii profilactice în contextul prevenirii şi combaterii criminalităţii juvenile de către inspectorii pentru siguranţa minorilor.

Despre toate acţiunile demarate de către Poliţia Capitalei la acest compartiment, sunt sesizaţi reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru luare de atitudine şi prevenire a situaţiilor de risc, întrucât minorii revin în stradă şi recurg la acţiuni de huliganism, furturi sau jafuri.

Este de menţionat că, potrivit legislaţiei în vgioare poliţiştii aplică sancţiuni părinţilor pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului CCRM, după ce minorii au fost depistaţi în stradă şi predaţi familiilor biologice.

0