Pe traseele din țară vor apărea mai multe camere de supraveghere a traficului

by Genko Genko

Rețeaua de camere de supraveghere a traficului rutier din țară urmează să fie extinsă. Așa au stabilit ministrul de Interne Oleg Balan și ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao, care au avut luni o întrevedere.

Ministrul moldovean și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat în contextul desfășurării procesului de reformă în domeniul afacerilor interne, inclusiv pentru asistența financiară din partea partenerilor chinezi, solicitând continuarea suportului în demararea unor proiecte de asistenţă destinate MAI.

„La rândul său, Tong Mingtao a apreciat înalt tendinţele pozitive ale relațiilor de cooperare stabilite în ultima perioadă, fapt ce creează premize favorabile pentru avansarea acestora la un nivel calitativ nou, bazat pe conlucrare şi ajutor reciproc”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

În prezent, sistemul monitorizează 47 de intersecţii în municipiul Chişinău şi drumurile naţionale de acces, astfel că partea chineză a garantat suportul și în continuare în extinderea sistemului, cu atragerea altor investiții din partea mai multor finanțatori.

CITIȚI ȘI...