Pe străzile Bălțiului vor circula 23 de troleibuze noi, procurate cu suportul UE și BERD

by Genko Genko

Parcul de troleibuze din Bălți se va îmbogăți cu 23 de unități de transport noi, care au fost procurate cu suportul Uniunii Europene și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Primele 9 troleibuze din lotul de 23 au fost lansate pe linie joi, la eveniment participând premierul Iurie Leancă, precum și oficiali europeni.

”Este cel mai bun exemplu care demonstrează beneficiiile integrării europene. Este un proiect de dezvoltare și prosperare a Moldovei, realizat cu sprijinul contribuabililor europeni. Cele 23 de troleibuze vor înlocui epavele ruginite care circulau până mai ieri pe străzi. Acestea vor schimba viața oamenilor, dar și imaginea și infrastructura municipiului Bălți, o localitate de referință pentru viața economică, științifică și culturală a țării noastre”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul le-a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru modernizarea transportului public din Bălți. BERD a oferit un împrumut în valoare de trei milioane de euro, iar Uniunea Europeană – un grant de 1,6 milioane de euro.

Șeful oficiului BERD la Chișinău, Julia Otto, a menționat că acest proiect va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Bălți. ”Troleibuzele noi sunt confortabile, eco-prietenoase și eficient energetice. Mai bine de 100 de troleibuze procurate cu ajutorul BERD circulă prin Chișinău, iar acum suntem mândri că și pe străzile Bălțiului vor circula troleibuze noi”.

La rândul său, Kaido Sirel, șef al Secției Operțiuni a Delegației UE la Chișinău, și-a exprimat satisfacția că grație suportului financiar al Uniunii Europene, în valoare de 1,6 milioane de euro, viața locuitorilor municipiului Bălți se va îmbunătăți. ”Acest proiect este cel mai bun exemplu al cooperării eficiente între UE, BERD și Guvernul Republicii Moldova”, a menționat oficialul.

CITIȚI ȘI...