Pe pământ sau calea aerului, tentativele de contrabandă cu țigări nu mai contenesc. Trei, în ultimele 24 de ore

Pe pământ sau calea aerului, tentativele de contrabandă cu țigări nu mai contenesc. Trei, în ultimele 24 de ore

Tentativele de contrabandă cu țigări peste frontiera moldo-română, respectiv granița Uniunii Europene, nu mai contenesc, iar contrabandiștii devin din ce în ce mai inventivi. Astfel, în ultimele 24 de ore, angajații posturilor vamale au prevenit trei tentative de trafic ilicit cu produse din tutun, cu mașina, cu trenul, dar și cu avionul, fiind reținute în total 17.160 de țigarete de diverse mărci (858 de pachete de țigări).

Potrivit Serviciului Vamal, primul caz a fost raportat de către angajații postului vamal „Ungheni-feroviar”, care au depistat 11.600 de țigarete nedeclarate (580 de pachete) într-un vagon al trenului Chișinău-București. Acestea erau ascunse în tavanul unei cușete.

Alte 4.000 de țigarete nedeclarate (200 de pachete) au fost reținute pe aeroportul din Capitală. Produsele din tutun au fost descoperite în valiza unei pasagere a cursei Chișinău-Londra.

Cel de-al treilea caz a fost înregistrat la Giurgiulești, unde vameșii au depistat sub bateria auto a unei mașini 1.560 de țigarete (78 de pachete).

Toate cele trei loturi de țigări au fost confiscate, iar călătorii – sancționați.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au contracarat alte șase tentative de scoatere din țară a produselor din tutun tăinuite de la controlul vamal. Atunci au fost reținute 31.780 de țigarete (1.589 de pachete).

0