PDM este în căutarea miniștrilor TIC, Agriculturii și Apărării. Filip: Deja este o problemă

by Genko Genko

Ce facem cu funcțiile vacante la ministere?! Această întrebare și-au pus-o astăzi democrații întruniți în cadrul ședinței săptămânale de la sediul PDM. Potrivit premierului Pavel Filip, deși sunt foarte aproape de a aproba reforma administrației publice centrale, care prevede reducerea numărului ministerelor, atât timp cât există structura actuală a Cabinetului de miniștri, funcțiile vacante trebuie suplinite.

Pavel Filip a menționat că este vorba de o funcție vacantă la Ministerul Agriculturii, ministrul Eduard Grama fiind reținut anterior de CNA într-un dosar de corupție, iar apoi suspendat din funcție la propunerea premierului, funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari fiind numit în funcția de director al SA „Moldovagaz”, precum și cea de ministru al Apărării, după ce Igor Dodon a semnat decretul de demitere din funcție a lui Anatol Șalaru, la solicitarea anterioară a liderului PL, Mihai Ghimpu, către fostul președinte Nicolae Timofti care a refuzat să semneze.

Vedeți și: CNA cere Guvernului suspendarea din funcție a ministrului Transportului

„Deja, cred eu că reprezintă o problemă, pentru că atunci când vorbim despre Armata Națională, cred eu că deja la a doua aplicație nu participă, care au loc în România, pentru că președintele țării nu le-a permis să meargă. Din punctul meu de vedere trebuie să depășim cât mai urgent această situație. Am discutat cu colegii și cred că curând vom găsi o soluție a noilor miniștri care să conducă calitativ aceste ministere”, a declarat premierul Pavel Filip.

Acesta a menționat că, deși s-a făcut o paralelă cu reforma Guvernului, „una pe alta nu înlocuiește”. „Atât timp cât avem această structură activă astăzi, noi trebuie să avem în funcție cu acești oameni. Nu voi veni cu nume astăzi, urmează să fie coordonați cu colegii din coaliția parlamentară după care o să venim și cu informațiile respective”, a conchis șeful Cabinetului de miniștri.

CITIȚI ȘI...