PCRM susţine referendumul socialiştilor privind revocarea lui Chirtoacă şi îşi îndeamnă susţinătorii „să salveze Chișinăul”

PCRM susţine referendumul socialiştilor privind revocarea lui Chirtoacă şi îşi îndeamnă susţinătorii „să salveze Chișinăul”

Cu două zile înaintea referendumului de duminică, 19 noiembrie, privind revocarea din funcţie a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat un apel către toți locuitorii capitalei și ai suburbiilor să-și dea voturile „pentru demisia acestui primar incompetent” și prin aceasta „să salveze Chișinăul”.

Potrivit unui comunicat de pe pagina web a formaţiunii, încă la 3 octombrie curent, Comitetul Central al PCRM a adoptat o rezoluție în care se menționa că „timp de zece ani de gestionare defectuoasă și negospodărească a lui Dorin Chirtoacă, Chișinăul s-a transformat în una dintre cele mai neîngrijite și neconfortabile capitale atât din Europa, cât și din întregul spațiu post-sovietic”, iar „din primele zile ale mandatului său de primar general, Dorin Chirtoacă nu s-a preocupat de obligațiile sale directe, ci doar de demagogie, politicianism și «unionism profesionist»”.

Astfel, formaţiunea aminteşte că a pledat consecvent „împotriva faptului ca principalul oraș al țării să fie condus de personajul dat”. „Noi întotdeauna am considerat că el este un om mediocru și total iresponsabil, un pierde-vară lipsit de elementarul simț de gospodar. Noi în repetate rânduri am avertizat orășenii de pericolul care îl implică acest lucru — pericolul populistului de dreapta, care a ajuns la guvernarea orașului”, se mai arată în comunicat.

Astfel, „considerăm necesar de a nu rămâne la o parte de încercarea de a izbăvi capitala și orășenii de Chirtoacă”, se subliniază în rezoluția CC al PCRM cu această ocazie, distrubită astăzi pe site-ul formaţiunii.

0