PCRM părăsește ședința Parlamentului, din cauza proiectului privind „combaterea propagandei ruseşti”

PCRM părăsește ședința Parlamentului, din cauza proiectului privind „combaterea propagandei ruseşti”

Deputaţii fracţiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova părăsesc şedinţa Legislativului, nemulțumiți de faptul că Partidul Democrat a pus proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” pe ordinea de zi a Parlamentului, urmând a fi aprobat în două lecturi.

Comuniștii au părăsit ședința Legislativului, anunțând că sunt „categoric împotriva acestui proiect de lege” şi „încălcarea Regulamentului Parlamentului”, nu vor să facă jocul guvernării care se grăbește să adopte proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” în două lecturi concomitent şi nu doresc „să participe la această infracţiune, în această încălcare evidentă a drepturilor omului”.

„Atunci când în luna martie a acestui an, anume din cauza reacţiei negative a structurilor internaţionale, tot voi aţi scos prevederea privind securitatea informaţională, atunci când am votat modificarea Codului Audiovizualului. Ce s-a schimbat de atunci? Nu trebuie să minţim acum de la această tribună că acest proiect vă este cerut de Occident. Occidentul cere rezultate concrete, lupta cu corupţia, investigarea furtului miliardului şi, desigur, respectarea principalei recomandări a Comisiei de la Veneţia de a nu implementa sistemul mixt de vot”, a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM, Inna Şupc de la tribuna Parlamentului, după care a anunţat părăsirea şedinţei .

Amintim că, după ce miercuri, presa rusă a anunțat că oligarhul şi liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc este învinuit de comiterea a cel puţin două omoruri, fapt pentru care Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse a înaintat în Judecătoria Basmannîi o cerere de reținere a lui Plahotniuc în lipsa acuzatului, acesta fiind dat în căutare internaţională, PD a pus proiectul privind „combaterea propagandei ruseşti” pe ordinea de zi a Parlamentului. La moment, proiectul este dezbătut în cadrul şedinţei Legislativului, urmând a fi aprobat în două lecturi.

0