PCRM a efectuat propria investigaţie şi a aflat numele celor care au vandalizat monumentul lui Lenin din Făleşti. Toţi sunt reprezentanţi PD

PCRM a efectuat propria investigaţie şi a aflat numele celor care au vandalizat monumentul lui Lenin din Făleşti. Toţi sunt reprezentanţi PD

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a efectuat propria „investigaţie” în legătură cu demolarea monumentului lui Lenin din oraşul Făleşti şi afirmă că a descoperit „inspiratorul ideologic” al actului de vandalism. Acesta s-a dovedit a fi adjunctul preşedintelui raionului Făleşti, Vladimir Tăbîrţă, care, potrivit unui comunicat al PCRM a decis în asemenea mod să-i ofere un cadou preşedintelui raionului, democratei Iraida Brînzari, cu prilejul zilei de naştere.

„Pentru Partidul Comuniştilor, a identifica comanditarii şi executorii acestei crime sălbatice a devenit o chestiune de principiu”, susţine formaţiunea comunistă în legătură cu cazul de vandalizare a monumentului lui Lenin din Făleşti, lăsat oraşului de către sculptorul moldovean Lazari Dubinovschi, originar din raion, care a indignat „nu doar comuniştii, dar şi sute de mii de cetăţeni simpli”. Astfel, formaţiunea a decis să desfăşoare propria investigaţie, mai ales după ce „brava poliţie locală” s-a limitat la un sinplu sondaj, care a demonstrat o imagine obişnuită: „Nimic n-am văzut, nimic n-am auzit, nimănui nu spun nimic”.

„Puterea în raionul Făleşti, la fel ca în toată ţara, este capturată de Partidul Democrat. Aşa, preşedinte al raionului este o oarecare Iraida Brînzari. Oameni cunoscători afirmă că domnul Tăbîrţă, în complot cu alţi activişti ai PDM a decis de bună voie să se mai culce odată sub „şefă” şi să-i facă un „cadou” la ziua de naştere. Nimic mai bun decât demolarea monumentului lui Lenin acest nemernic Tăbîrţă nu a inventat”, se arată în comunicatul PCRM.

Vedeţi şi: Monumentul lui Lenin din Făleşti, demolat de necunoscuţi! Socialiştii îl acuză pe Usatîi, iar el pe democraţi şi socialişti

Formaţiunea susţine că ştie şi numele şoferului macaralei care a efectuat „comanda”, dar nu va divulga numele, în condiţiile în care acesta ar fi fost obligat să facă acest lucru, sub riscul de a fi demis. „Macaraua este la evidenţa întreprinderii electrice bălţene „Red-Nord”. Energetica, la fel ca şi toate celelalte mai mult sau mai puţin bănoase întreprinderi la fel sunt controlate de Partidul Democrat”, se mai spune în comunicatul PCRM.

Mai mult ca atât. Potrivit formaţiunii comuniste, în acea seară Poliţia din Făleşti ar fi încercuit câteva cartiere în jurul monumentului, astfel ca executorii să nu fie văzuţi de cetăţeni.

„O crimă nesancţionată naşte alte activităţi criminale. Deja după câteva săptămâni după demolarea monumentului lui Lenin, la Făleşti a fost vandalizat şi monumentul marelui Alexandr Sergheevici Puşkin. La fel ca în cazul monumentului lui Lenin, infractorii nu au fost descoperiţi. Interesant, cu ce ocazie a fost „felicitată” printr-o metodă atât de barbară „pedagogul” Iraida Brînzari?”, se mai întreabă PCRM, precizând că în arhivele PCRM sunt incluse numele tuturor membrilor de partid pe parcursul unui sfert de secol, iar „numele unei oarecare Iraida Brînzari” figurează în această listă.

0