Patrupezii Poliției de Frontieră au ajutat la prinderea a trei infractori

by Genko Genko

Patrupezii Poliției de Frontieră, călăuziți de inspectorii chinologi, au reuşit, în zilele de odihnă, să reţină trei persoane date în căutare, două – pentru săvârşirea unui omor şi alta pentru furt.

Primul care şi-a îndeplinit cu succes misiunea a fost ciobănescul – german Yoker, câinele de serviciu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora. Patrupedul a fost pus pe urma infractorilor, în urma unei solicitări venite din partea polițistului de sector din satul Tudora. Sectoristul a cerut ajutor pentru găsirea a două persoane bănuite de comiterea unui omor în satul Palanca.

Inspectorul-chinolog şi inspectorul de poliție au desfășurat mai multe acțiuni de cercetare, iar în cele din urmă, Yoker i-a dus pe ofițeri de la locul săvârșirii crimei până la domiciliul uneia dintre persoanele suspectate. În momentul reţinerii, ambii bărbați erau în stare avansată de ebrietate.

Suspecții, cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, au fost reținute de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă. Cazul este cercetat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii.

În cel de-al doilea caz, câinele Sectorului Poliției de Frontieră Troițcoe, pe nume Zandi, a ajutat colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Cimișlia să reţină un bărbat aflat în căutare, bănuit de furt în proporții deosebit de mari. Bărbatul de 27 de ani, a fost eliberat de curând din penitenciar.

De la începutul anului curent, câinii de serviciu ai Poliției de Frontieră au fost implicați în depistarea a șase infracțiuni, în care persoanele erau suspectate de săvârșirea de furturi și omoruri.

CITIȚI ȘI...