Patru senatori americani sunt așteptați în Moldova, pe 17 aprilie

by Genko Genko

Senatorii John McCain, John Barrasso, John Hoeven și Ron Johnson, vor vizita Republica Moldova pe 17 aprilie. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova, vizita reprezintanților Comisiilor Senatului SUA pentru servicii armate, pentru relații externe și pentru finanțe, se încadrează într-o vizită regională mai vastă.

În Moldova delegația se va întâlni cu oficiali din Guvern și cu parlamentari. Ei vor participa, de asemenea, la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu studenți universitari.

Oficialii vor vizita, de asemenea, Norvegia, Estonia, Letonia și Lituania.

Citește și: Oficialii de la Washington, îngrijorați de conflictul din regiunea transnistreană. John McCain, așteptat la Chișinău

Aminitm că senatorul John McCain s-a remarcam prin mai multe declarații de susținere a Republicii Moldova, atenționând, totodată, că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea viza Republica Moldova şi Letonia după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

“Republica Moldova este ţara care trebuie urmărită cu atenţie”, a declarat McCain, la mijlocul lunii martie, în cadrul unei emisiuni televizate. McCain a atras atenţia că Republica Moldova nu este membră NATO şi că în regiunea separatistă transnistreană există trupe ruse.

Oficialii de la Chișinău au apreciat amabilitatea senatorului, declarându-l unul dintre cei mai importanți prieteni ai țării.

 

 

CITIȚI ȘI...