Patru proiecte de finanțare a infrastructurii incluse în Programul Operațional România-Moldova, aprobate de Comisia Europeană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Europeană a aprobat finanțarea a patru proiecte de infrastructură incluse în Programul Operațional România – Republica Moldova 2014-2020. Liderii de proiect și partenerii acestora vor pregăti cererile și alte documentele tehnice necesare pentru obținerea finanțării. Până la sfârșitul anului, pachetul de acte urmează să fie transmise CE spre aprobare, urmând ca implementarea proiectelor să fie inițiată în prima parte a anului 2018.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din Romania, proiectul care se referă la îmbunătățirea infrastructurii de comunicații are un buget de 7,8 milioane de euro. Liderul beneficiar este Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, în timp ce Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Interne din România sunt parteneri.

Pentru cooperarea regională în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova urmează să fie alocată suma de 10 milioane de euro. Beneficiar principal al proiectului este Inspectoratul General al Poliției Române, iar parteneri vor fi Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România, Inspectoratul General al Poliției și Departamentul Poliției de Frontieră din Moldova.

Pentru zona de cooperare transfrontalieră România-Moldova, care prevede îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), a nivelului de pregătire profesională și menținerea capacității de intervenție a personalului în situații de urgență, la fel se vor aloca 10 milioane de euro. Liderul beneficiar al proiectului este Inspectoratul General pentru Situațiile de Urgență din România, iar parteneri vor fi Inspectoratul General al Aviației, Inspectoratul pentru Situațiile de Urgență Iași, Ministerul Sănătății din România, Serviciul pentru Protecție Civilă și Situații Excepționale și Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, în special a birourilor vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni şi Giurgiulești-Giurgiuleşti, de asemenea prevede o finanțare de 10 milioane de euro. Responsabil de implementarea lui va fi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală România, care îi va avea în calitate de parteneri pe Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...