Partenerii din SUA susţin Poliţia de Frontieră a Moldovei în acţiunile de detectare a armelor de distrugere în masă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanți ai Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării SUA și cei ai companiei Raytheon au efectuat în perioada 19-20 iunie o vizită de lucru în Republica Moldova, Poliţia de Frontieră fiind gazda delegației din Statele Unite. Întâlnirile bilaterale au avut loc în contextul implementării proiectului „Armele de distrugere în masă – programul de prevenire a proliferării” (ADM-PPP).

Vizita a purtat un caracter dinamic, fiind organizate întrevederi cu participarea conducerii Departamentului Poliţiei de Frontieră, factorii de decizie din cadrul Direcţiilor regionale, precum şi din cadrul unui Sector al Poliţiei de Frontieră, care gestioneză inclusiv activitatea unui punct de trecere al frontierei de stat.

În discuții au fost atinse aspecte privind ultimele evoluţii aferente realizării proiectului. „Poliţia de Frontieră rămâne a fi unul din partenerii credibili care ştie să-şi onoreze angajementele asumate anterior, în acel context de eficientizare a procedurilor de control la frontiera de stat, combaterii criminalităţii transfrotnaliere şi asigurării unui climat normal de securitate şi ordine publică la frontieră”, a menționat şeful Departamentului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

De menţionat că printre priorităţile pe termen scurt realizate în cadrul proiectului, urmează a fi create condiţii suficiente pentru implementarea deplină a sistemului de coordonare al securităţii frontaliere şi alinierea acestuia la standardele internationale. Totodată, vor fi asigurate capacităţile instituţionale de gestionare a proceselor de mentenanţă a echipamentelor şi tehnicii aflate în dotarea Poliţiei de Frontieră.

Proiectul ADM-PPP are ca scop îmbunătățirea și consolidarea capacităților Poliției de Frontieră de a descuraja, detecta și interzice trecerea armelor de distrugere în masă și a materialelor conexe peste frontiera de stat a Republicii Moldova. În cadrul acestui proiect, asistența este acordată sub formă de echipamente, materiale, tehnologii și instruiri cu scopul sporirii securității frontierelor Republicii Moldo


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...