Parlamentul a interzis implicarea străinilor în campaniile electorale

by Genko Genko

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi în două lecturi amendamente la Codul Electoral prin care este interzisă implicarea cetățenilor străini în campaniile electorale. Iniţiativa a fost înaintată de către deputaţii liberal-democraţi.

Legea votată interzice organizarea concertelor şi altor manifestări cultural-artistice de către concurenţii electorali cu participarea interpreţilor străini. Încălcarea acestor prevederi poate duce la excluderea concurenţilor vizaţi din cursa electorală.

Proiectul a fost votat în lectură finală cu votul a 68 de deputați democrați, liberal-democrați, comuniști și liberali. Fracțiunea socialistă nu a sprijinit această inițiativă legislativă.

Anterior, președintele Nicolae Timofti a acuzat că unii deputați ruși de la Kremlin s-au implicat în campania electorală din Găgăuzia.

În martie, regiunea găgăuză, care se afla în plină campanie electorală pentru alegerea bașcanului, a fost vizitată de deputatul rus Nikolai Valuev, fost campionat mondial la box profesionist. Anterior, alți trei deputați ruși s-au aflat în Găgăuzia, manifestându-și în mod clar susținerea pentru Irina Vlah, în cursa pentru funcția de bașcan al regiunii autonome.

CITIȚI ȘI...