Parlamentarii se grăbesc la muncă: Şedinţele ar putea începe mai devreme decât de obicei

Parlamentarii se grăbesc la muncă: Şedinţele ar putea începe mai devreme decât de obicei

Şedinţele Parlamentului ar putea începe mai devreme în sesiunea de toamnă-iarnă decât în ceilalţi ani. Declaraţia a fost făcută de deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Potrivit parlamentarului, de regulă, şedinţele legislativului încep în luna octombrie, dar anul curent acestea ar putea începe mai devreme. Sergiu Sîrbu susţine că deputaţii au de muncit foarte mult, inclusiv pentru că există un număr mare de legi respinse de preşedintele Igor Dodon şi care trebuiesc revăzute şi revotate în Parlament.

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat că fracţiunea PSRM va insista ca legile întoarse de şeful statului în Parlament să fie revăzute şi consultate cu populaţia, transmite IPN.

„Sperăm ca obiecţiile şefului statului să fie luate în considerare”, a declarat deputatul. Deputatul neafiliat Lilian Carp consideră că vor fi şi surprize în această sesiune de toamnă-iarnă a Parlamentului. „Eu sper cel puţin ca lumea să înţeleagă acest teatru absurd pe care îl vom avea în viitoarele şedinţe ale legislativului.

Noi suntem în an pre-electoral şi multe dintre acţiuni vor fi populiste. Este important ca acele proiecte de lege care vor fi votate să nu ducă la înrăutăţirea situaţiei”, a spus deputatul. Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe 4 septembrie. Deputaţii au revenit la activitatea lor în comisii, fracţiuni, precum şi în teritoriu prin întâlniri cu cetăţenii.

0