Parcul Valea Trandafirilor din capitală ar putea fi înfrumusețat cu un șir de sculpturi, alese în cadrul unui concurs lansat astăzi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Echipa proiectului Parcul Meu, care și-a propus renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor din capitală, lansând până acum o alee colorată și plantând trandafiri, dar și o alee cu tei, intenționează să înfrumusețeze parcul și cu mai multe sculpturi. Astfel, astăzi a fost dat startul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, în cadrul căruia vor fi selectate schițe de sculpturi, cele mai bune dintre care s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor după modernizarea acesteia. Renovarea zonei reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

Perioada de înregistrare în cadrul concursului ce se va desfășura în perioada 1 martie – 31 mai 2018, se va încheia pe data de 15 martie, inclusiv. Persoanele interesate trebuie să completeze și să transmită la adresa [email protected] un formular prestabilit. Acesta poate fi găsit pe platformele web www.designcafeclub.md și www.parculmeu.md, la compartimentul Concurs.

Perioada de recepționare a lucrărilor va începe pe data de 1 aprilie, după ce se va verifica dacă persoanele care au expediat formularele de înregistrare la concurs sunt eligibile, conform criteriilor menționate în Regulamentul competiției. Concurenții vor putea trimite lucrările până pe data de 30 aprilie, iar începând cu 1 mai 2018 va demara evaluarea lucrărilor depuse, la care va participa nu doar un juriu de profesioniști, dar și orice doritor, prin vot deschis pe pagina Facebook a proiectului. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 16 mai, iar în ziua de 24 mai va fi organizată o ceremonie solemnă de acordare a premiilor.

Organizatorul concursului vor premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 5.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...