(FOTO) 10 orașe europene străbătute de ape, pe care trebuie să le vizitezi

by Genko Genko

În decursul istoriei civilizația s-a format în preajma apelor, pentru a facilita comerțul și pentru a avea surse de apă dulce. Iar multe dintre marile orașe au fost construite în jurul unor surse de apă.

Astăzi, orașele care sunt străbătute de râuri navigabile sunt deopotrivă asigurate cu apă dulce, dar reprezintă și o importantă atracție turistică datorită faptului că le poți admira dintr-o bărcuță sau o gondolă.

Vă oferim 10 dintre orașele europene pe care le poți străbate de la un capăt la altul navigând:

1. Venezia, Italia

Venezia este poate cel mai cunoscut oraș din lume de acest fel. Cu cele 121 de insule ale sale și 435 de poduri, în orașul italian până și transportul public e doar pe apă. Venezia este atât de frumoasă încât orice colțișor merită văzut, vă recomandăm însă centrul istoric, plin de muzee și locuri superbe. ”Puntea Suspinelor” este un alt loc pe sub care merită să treci cu gondola. ”Podul Rialto” este o altă atracție pe care nu trebuie s-o ratezi.

Podul Rilato

Podul Rilato

2. Budapesta, Ungaria

”Perla Dunării” pentru unii sau ”Parisul Estului” pentru alții, Budapesta este un alt oraș unde îţi poți petrece o ”vacanță fluvială”. Dunărea împarte exact în două capitala Ungariei. În partea occidentală puteți vizita Buda, în timp ce în jumătatea estică veți avea parte de…Pest, părți între care este asigurată legătura de faimosul Pod cu Lanțuri.

podullanturi

Podul cu Lanțuri

3. Viena, Austria

O altă capitală străbătută de Dunăre, Viena oferă priveliști pe care doar aici le puteți vedea. Capitala Austriei este unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii, în orice zi din an aici putând găsi cel puțin un eveniment care să vă încânte. Vă recomandăm să străbateți orașul la bordul vasului MS Admiral Tegetthoff, deoarece veți trăi o experiență de neuitat.

636_o

4. Strasburg, Franța

Strasburgul este străbătut de afluentul III al râului Rin. Un alt oraș plin de istorie și arhitectură superbă. Catedrala Notre-Dame de Strasburg este doar unul dintre multitudinea de locuri pe care merită să le vedeți în acest oraș de la granția germano-franceză.

800px-Absolute_cathedrale_vue_quais_01

5.Paris, Franța

Pur și simplu mergeți în orașul de pe Senna. Sunt o multitudine de locuri cunoscute pe care merită să le vedeți!

Notre-Dame de Paris, văzută de pe Senna

Notre-Dame de Paris, văzută de pe Senna

6. Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei este străbătută de râul Amstel, bifurcat în peste 165 de canale. Inițial aceste canale au fost construite pentru a ușura căile comerciale, acum principalul lor rol este turistic. Vizitați centrul orașului, unde practic toate clădirile datează din secolele XVII-XVIII.

Amsterdam_-_Blauwbrug_en_Amstel

7. Londra, Marea Britanie

Tamisa este cel mai important râu al Marii Britanii, iar unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei au fost construite în jurul acestui fluviu. Și în Londra aveți ce vedea pentru un an întreg. De pe Tamisa puteți admira Turnul Londrei, Big Ben-ul și puteți trece chiar pe sub minunea arhitecturală Tower Bridge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Copenhaga, Danemarca

Canalul Nyhavn străbate capitala daneză, cunoscută drept unul dintre cele mai vii orașe din lume, mai ales datorită culorilor aprinse în care sunt vopsite casele din această urbă. Micuța Sirenă, Opera sau Christania sunt câteva dintre locurile pe care le puteți vizita aici.

Nyhavn,_Copenhagen

9. Stockholm, Suedia

Capitala suedeză e situată pe 14 insule și are 57 de poduri. În timpul iernii, apele din acest oraș oferă un spectacol incredibil. Orașul poate fi vizitat în totalitate de pe ape, și aveți ce vedea. Arhitectura vikingă, verdeața orașului și aerul rece și curat vă pot oferi clipe de relaxare de care vă veți aminti întotdeauna.

stockholm-bridge-2

10. Brugge, Belgia

Brugge-ul e poate cel mai frumos oraș din lume ca arhitectură, mai ales dacă i-am întreba pe cei pasionați de stilul clasic. Orașul belgian mai este numit și Venezia Nordului, fiind considerat unul dintre cele mai romantice orașe ale lumii. Este străbătut de canalul Grand Ostende, iar orice casă din centrul istoric merită admirată și fotografiată, pentru că este o adevărată bijuterie de arhitectură în cel mai pur stil flamand.

01_brugge_architecture_

CITIȚI ȘI...