OSCE îndeamnă autorităţile din Găgăuzia şi pe cele de la Chişinău să asigure implementarea eficientă a legii cu privire la autonomie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegaţie a Adunării Populare a Găgăuziei, condusă de Dmitri Konstantinov, au efectuat marţi, 11 februarie, o vizită la Chişinău pentru a se întâlni cu Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush şi reprezentanţi ai altor misiuni diplomatice.

Delegația a discutat perspectivele unei implementări mai bune a legii cu privire la autonomia Găgăuziei şi modalităţile în care OSCE ar putea sprijini acest proces, în contextul ultimelor evenimente politice din unitatea teritorială. Ambasadoarea Brush a accentuat importanţa cooperării cu conducerea centrală a Moldovei şi autorităţile regionale pentru a asigura implementarea eficientă a legii cu privire la autonomia Găgăuziei.

„Diversitatea culturală din Moldova este una din bogățiile sale principale, și implementarea eficientă a legii cu privire la autonomia Găgăuziei va ajuta la păstrarea și acceptarea acestei diversități, asigurând respectarea drepturilor lingvistice și a minorităților”, a declarat Ambasadoarea Brush.

Amintim că unitatea teritorială autonomă Găgăuzia a fost creată în 1994 pentru protejarea și sprijinirea dezvoltării limbii și culturii găgăuze.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...