Organizatorii JO de la Pyeongchang au ridicat „ștacheta” pentru gazdele următoarelor jocuri din Tokyo

Organizatorii JO de la Pyeongchang au ridicat „ștacheta” pentru gazdele următoarelor jocuri din Tokyo

Succesul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, din luna februarie, „a ridicat ștacheta” pentru Tokyo, care va organiza viitoarele Jocuri Olimpice de vară din anul 2020, a avertizat, luni, Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Președintele Comisiei de coordonare a Jocurilor, John Coates, a adus un omagiu „foarte, foarte reușitelor” Jocuri sud-coreene, la deschiderea unei reuniuni de două zile cu organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo.

„Acest lucru ridică ștacheta pentru voi”, a precizat el, subliniind „fantastica reușită sportivă a PyeongChang-ului și momente istorice”, cu precădere faptul că delegațiile celor două Corei au defilat împreună la ceremonia de deschidere.

Cu doi ani înaintea Jocurilor nipone, Coates i-a îndemnat pe organizatori să se pregătească pentru a răspunde la întrebări și critici.

Conform portalului specializat „Inside the games”, mai mulți reprezentanți de federații și-au exprimat temeri legate de pregătirea Jocurilor cu ocazia unei reuniuni la Bangkok.

După un debut haotic, echipa Tokyo-2020 s-a angajat în ultimele luni să dea asigurări că totul va fi conform planului.

„Totul se desfășoară foarte bine și pot să spun clar că majoritatea siturilor competiției sunt în grafic și vor fi gata la timp”, a declarat recent directorul general al Comitetului organizator, Toshiro Muto.

„Reducerea bugetului este principala noastră prioritate”, a asigurat, luni, președintele Comitetului, Yoshiro Mori.

În decembrie, organizatorii au anunțat deja o reducere cu 1,4 miliarde de dolari a bugetului, micșorând factura totală la 1.350 miliarde yeni (10,2 miliarde euro).

0