Opozantul Alexei Navalnîi spune că atacul cu o substanță chimică i-a afectat aproape în totalitate ochiul drept

by Genko Genko

Liderul rus de opoziție Alexei Navalnîi, care intenționează să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, a declarat marți că și-a pierdut 80% din vedere la ochiul drept după atacul cu o substanță chimică asupra sa de săptămâna trecută.

Cea mai cunoscută figură a unei mișcări de protest împotriva conducerii Rusiei, Navalnîi a spus că doctorii l-au informat că starea sa nu pare să fie de nerecuperat, conform unei postări pe pagina sa de Twitter, scrie Agerpres.

El a mai declarat că doi bărbați sunt căutați ca suspecți. A fost pentru a doua oară când Navalnîi a fost atacat cu antiseptic verde în ultimele două luni.

Navalnîi a fost eliberat din închisoare luna trecută după ce a stat două săptămâni în detenție pentru rolul său în organizarea celui mai mare protest de la Moscova din ultimii câțiva ani.
Ultimul atac s-a produs cu doar câteva zile înainte de un alt protest major în centrul capitalei Rusiei.

Navalnîi intenționează să candideze la președinție împotriva lui Putin la alegerile de anul viitor, însă o controversată condamnare precedentă pentru acuzații de corupție cel mai probabil îl va împiedica să se înscrie în cursă.

CITIȚI ȘI...