(OPINIE) Vectorul Pro Moldova al PDM înseamnă un mesaj aproape deschis privind viitoarea coaliție cu PSRM

(OPINIE) Vectorul Pro Moldova al PDM înseamnă un mesaj aproape deschis privind viitoarea coaliție cu PSRM

Noul vector al Partidului Democrat „Pro Moldova” înseamnă aproape un mesaj deschis privind viitoarea coaliție cu Partidul Socialiștilor, după alegerile parlamentare. În plus, prin aceasta partidul a confirmat că nouă ani, de când se află la guvernare, Partidul Democrat nu s-a ocupat de interesele cetățenilor Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu cred că pentru mai multă lume nu este un secret. Noi avem factologia din 2016 încoace cum în cele mai strategice chestiuni, Dodon în permanență a acordat sprijin pentru Plahotniuc. Începând de la „Moldova Gaz”, desemnarea ambasadorilor, judecătorilor, sistemul de vot mixt, procurorii, renunțarea la orice tentativă de a anula legea miliardelor, de a-l demite pe Eduard Harunjen. A urmat legea cetățeniei, arena sportivă căreia i-a dat undă verde Dodon cu mari prejudicii pentru țară, expulzarea profesorilor turci și, cireașa de pe tort a fost asta cu amnistia capitalurilor – chiar fracțiunea socialiștilor nu a votat pentru acea lege, însă Dodon a spus ultimul cuvânt, ultima semnătură pentru a da undă verde legalizării miliardelor furate. A fost o colaborare semi-ascunsă”, spune Alexandru Slusari, vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Potrivit lui, PDM transmite un semnal către societate și partenerii externi că are de gând să facă alianță cu socialiștii.

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, pentru următoarele alegeri ar putea fi creat și un bloc electoral Pro Moldova prin care Partidul Democrat să fugă de propria denumire care nu dă bine la electorat. „Alianța dintre PDM și PSRM se prefigurează tot mai mult, chiar și comentatorii plătiți de la București sugerează că atunci când se vorbește prea mult despre o alianță între PDM și PSRM, s-ar putea și adeveri”, spune Igor Grosu.

0