Operațiunea „Caras”. Un lot de 1,4 tone de pește adus din Ucraina prin regiunea transnistreană, reținut și nimicit

Operațiunea „Caras”. Un lot de 1,4 tone de pește adus din Ucraina prin regiunea transnistreană, reținut și nimicit

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău continuă măsurile specializate de combatere a comerţului ilicit de pește viu, în adiacentul „Pieţii Centrale”. Astfel, în urma acțiunilor întreprinse, a fost reținut un lot de pește adus din Ucraina prin regiunea transnistreană.

Forțele de ordine au constatat că, un grup de persoane, având o înțelegere prealabilă, au organizat o schemă ilegală de introducere pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin regiunea transnistreană, a peștelui viu „Caras”. Aceştia n-au putut prezenta toate actele necesare, privind originea și calitaea peștelui viu, precum și alte documente ce ar permite desfășurarea genului dat de activitate, încercând să se eschiveze de forțele de ordine, abandonând unitatea de transport.

În acest context, poliţiştii au reținut și ridicat unitatea de transport în care se afla un lot de 1.400 kg de pește viu. Astfel, conform deciziei specialiștilor DMSA, peștele nu poate fi acceptat pentru consumul uman. Ca urmare, lotul de marfă ridicat a fost transportat la întreprinderea specializată și nimicit.

Respectiv, contravenientului i-a fost întocmit proces-verbal și aplicată sancțiune sub formă de amendă în sumă de 4.500 lei.

0