OMS: Niciun caz de infectare cu Zika la sportivii de la Rio

OMS: Niciun caz de infectare cu Zika la sportivii de la Rio

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virusul Zika la cei peste 11.000 de sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează L’Equipe.

„De la încheierea Jocurilor Olimpice, nu ni s-a adus în atenţie niciun caz de sportiv sau de participant infectat cu Zika”, a declarat preşedintele comitetului de urgenţă al OMS privind Zika, David Heyemann, potrivit News.ro.

Brazilia rămâne însă în topul ţărilor afectate de Zika, astfel că nu este exclusă apariţia unor cazuri în perioada Jocurilor Paralimpice. „Pot exista câteva cazuri care să apară acum sau după Jocurile Paralimpice”, a afirmat Peter Salama, directorul programului OMS de gestionare a situaţiilor de urgenţă sanitară.

El este de părere că Jocurile Paralimpice nu vor accelera răspândirea virusului. Din 2015 până în prezent, s-au înregistrat cazuri de Zika în aproape 70 de ţări.

Jocurile Olimpice de la Rio au avut loc în perioada 5-21 august. Jocurile Paralimpice se vor desfăşura tot la Rio, în intervalul 7-18 septembrie.

0