OMS: Boala misterioasă din Nigeria, care a ucis 18 persoane, posibil cauzată de erbicide

by Genko Genko

Boala misterioasă care a ucis 18 persoane în sud-vestul Nigeriei, fiecare deces survenind brusc, a fost cauzată, cel mai probabil, de erbicide, a declarat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Ipoteza actuală este că erbicidele sunt cauza”, a explicat un purtător de cuvânt al organizaţiei, Gregory Hartl, într-un mesaj pe Twitter, fără a da explicaţii despre modul în care au acţionat aceste substanţe.

Testele efectuate până în prezent nu au depistat urma unor infecţii bacteriene sau virale, cum ar fi Ebola sau febra galbenă, a afirmat reprezentantul OMS. El a precizat că analizele au fost realizate în Nigeria şi a subliniat că această ţară africană dispune de „laboratoare foarte bune”, notează Agerpres.

Autorităţile nigeriene au relatat că boala necunoscută a apărut la începutul săptămânii în oraşul Ode-Irele, din sud-estul statului, şi se manifestă prin dureri de cap, pierderi de conștiență şi tulburări de vedere. Decesul survine în interval de 24 de ore de la apariţie simptomelor.

CITIȚI ȘI...