Omagiu victimelor atentatelor din 13 noiembrie 2015. Președintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, prezenţi la ceremonii

Omagiu victimelor atentatelor din 13 noiembrie 2015. Președintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, prezenţi la ceremonii

Președintele francez Emmanuel Macron împreună cu soția sa Brigitte au luat parte luni, pe Stade de France, la o serie de acțiuni de omagiere a victimelor atentatelor din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți în Paris și în suburbiile capitalei, informează AFP. La festivități a asistat între alții și fostul președinte Francois Hollande.

Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, a fost primul dintre cele șase locuri lovite de atacatorii din cele trei comandouri jihadiste în cele mai sângeroase atentate teroriste pe care le-a cunoscut Franța, soldate cu sute de victime și care au traumatizat întreaga țară.

Potrivit Agerpres, Emmanuel Macron a depus o coroană în fața plăcii comemorative de la stadion, în cadrul unei ceremonii de omagiere desfășurate în tăcere, în prezența familiilor victimelor.

Apoi, a fost ținut un minut de reculegere, în prezența ministrului de interne Gerard Collomb și al justiției, Nicole Belloubet, precum și a președinților Senatului, Gerard Larcher, și al Adunării Naționale, Francois de Rugy. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a asistat la rândul său la ceremonii.

Șeful statului francez și soția sa au dat mâna cu membri prezenți ai familiilor victimelor, înainte de a urca în mașină pentru a se îndrepta spre restaurantele și barurile pariziene care au fost ținte ale celorlalte atacuri din 13 noiembrie 2015 și unde au fost organizate de asemenea festivități de comemorare: Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, Le Comptoir Voltaire, la Belle Equipe.

Ceremoniile urmează să se încheie în fața sălii de concerte Bataclan, unde a avut loc cel mai sângeros masacru al serii de atunci, soldat cu 90 de morți.

0