Oligarh rus interogat de agenți ai FBI în privința unei plăți către avocatul lui Trump

Oligarh rus interogat de agenți ai FBI în privința unei plăți către avocatul lui Trump

Agenți ai FBI care anchetează presupusa ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 au interogat un oligarh rus în legătură cu o plată de câteva sute de mii de dolari către avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, relatează media americane, citate de AFP și Reuters.

Este vorba de omul de afaceri Viktor Vekselberg, care conduce compania rusă Renova, a transmis CNN marți. Acesta figurează pe o listă de șapte oligarhi ruși apropiați ai Kremlinului sancționați la începutul lunii aprilie de Washington, care îi acuză în special că au participat la „atacuri” ale Moscovei asupra „democrațiilor occidentale”.

Vărul său, Andrew Intrater, aflat la conducerea filialei americane a Renova (Columbus Nova), a fost de asemenea interogat de poliția federală americană, a mai relatat CNN.

Plățile au fost făcute după alegerile din noiembrie 2016 câștigate de Donald Trump. Michael Cohen face obiectul unei anchete federale.

Tot marți, avocatul actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, Michael Avenatti, a publicat un raport al cabinetului său în care se afirmă că Vekselberg și vărul său au transferat „circa 500.000 de dolari” către Michael Cohen în opt tranșe.

„În mod inexplicabil, Cohen a acceptat aceste plăți, în contextul în care era avocatul personal al președintelui”, mai este scris în raport.

New York Times și NBC News au relatat la rândul lor că au consultat documente financiare care confirmă afirmațiile lui Avenatti.

Stormy Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, susține că a primit 130.000 de dolari de la Michael Cohen pentru a păstra tăcerea asupra unei presupuse relații sexuale cu Donald Trump din 2006-2007. Această plată a fost făcută printr-un cabinet de consultanță, Essential Consultants, creat de Michael Cohen.

Mai multe companii au apelat de asemenea la serviciile aceluiași cabinet.

0