Obama: Rusia nu poate rămâne nepedepsită pentru acțiunile în Ucraina

by Genko Genko

Rusia nu poate rămâne nepedepsită pentru rolul său în Ucraina, iar impunerea de noi sancțiuni este o demonstrare a acestui fapt, a declarat miercuri președintele american Barack Obama.

„Ceea ce noi așteptăm este ca liderii ruși să realizeze o dată în plus că acțiunile lor în Ucraina vor avea consecințe, inclusiv afectarea economiei ruse și creșterea izolării diplomatice”, a declarat Obama într-un discurs la Casa Albă.

„În colaborare cu aliaţii noştri, am spus clar Rusiei că trebuie să oprească fluxul de armament şi de combatanţi la frontieră şi să exercite presiuni asupra separatiştilor, pentru a-i determina să elibereze ostaticii şi să susţină un armistiţiu de încetare a focului”, a continuat președintele american.

„Până în prezent, Rusia nu a luat niciuna din aceste măsuri”, a subliniat preşedintele american, adăugând că „susţinerea oferită separatiştilor de către Rusia şi încălcarea suveranităţii Ucrainei continuă”.

Amintim că Statele Unite şi Uniunea Europeană au decis miercuri seara să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina, au anunţat surse diplomatice şi Trezoreria americană.

Printre cei vizaţi de sancţiunile americane se numără gigantul petrolier Rosneft, grupul rus Gazprom, Gazprombank şi autorităţile separatiste de la Doneţk, potrivit unui comunicat al Trezoreriei americane.

Potenţialele active ale grupului Rosneft în Statele Unite vor fi îngheţate, iar întreprinderile americane nu sunt autorizate să efectueze tranzacţii cu acest gigant petrolier.

CITIȚI ȘI...