O ucraineancă din Donețk, trimisă în judecată după ce a înșelat mai mulți bătrâni din Moldova

O ucraineancă din Donețk, trimisă în judecată după ce a înșelat mai mulți bătrâni din Moldova

O ucraineancă riscă să fie condamnată în Republica Moldova pentru o serie de furturi, jafuri, escrocherii, precum și trecerea ilegală a frontierei. Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a acesteia în judecată.

Inculpata este acuzată de procurori că, în luna august a acestui an ar fi profitat de neatenția unor vârstnici, pe care, prin înșelăciune, i-ar fi deposedat în total de peste 37 mii de lei. Potrivit probelor, femeia ar fi comis trei fapte penale cu mod de operare asemănător pe teritoriul raionului Glodeni.

Aceasta se recomanda ca fiind din partea copiilor bătrânilor, care munceau peste hotare. Ulterior, urmărind unde victimele își păstrau economiile, profita de primul moment de neatenție din partea acestora și le însușea toți banii, după care dispărea. Concomitent, potrivit informațiilor, inculpata ar fi înșelat, în condiții similare, și un bătrân din Strășeni, de la care a însușit 5 mii de lei, pe numele ei fiind pornit un dosar pentru escrocherie.

Totuși, procurorii nu exclud că victime ale femeii ar putea exista și în alte localități, pe care le îndeamnă să nu ezite să se adreseze organelor de drept.

Învinuita, în vârstă de 32 de ani, este originară din regiunea Doneţk, nu este angajată în câmpul muncii și la momentul comiterii crimelor se afla ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, trecând ilegal frontiera de stat prin eludarea de la controlul vamal.

În cadrul audierilor, aceasta și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate, o parte din sumele însușite fiind recuperate în cadrul percheziției corporale a învinuitei.

În prezent, aceasta se află în arest, iar dacă vina ei va fi demonstrată, ea riscă până la 7 ani închisoare.

0