O șoferiță a lovit un bărbat din Chișinău și a fugit de la fața locului

O șoferiță a lovit un bărbat din Chișinău și a fugit de la fața locului

O șoferiță a lovit ieri un bărbat pe bulevardul Moscovei din Chișinău, dar a părăsit locul accidentului rutier. Polițiștii au stabilit că victima în vârstă de 67 ani a traversat neregulamentar carosabilul. Pentru faptul că a fugit șoferița va fi cercetată penal.

Automobilul care a loveit bărbatul a fost depistat ulterior, fiind de model „Opel Zafira”, la volanul căruia se afla o femeie de 32 ani, originară din raionul Criuleni.

În acest context a fost iniţiat un proces penal, iar în funcție de gravitatea leziunilor provocate victimei, şoferiţa riscă să fie cercetată penal. La fel ea va fi privată de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 2 ani până la 3 ani, pentru faptul că a fugit de la locul comiterii accidentului rutier.

Un alt caz similar s-a produs pe strada Liviu Deleanu, când un minor de 14 ani a fost tamponat de un automobil în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. După impact automobilul s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

Este de meniţonat că, pe parcursul ultimelor 24 de ore s-au produs 46 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi nouă persoane traumatizate. Din numărul total de accidente, inspectorii au emis deja decizii de sancţionare a 10 conducători auto, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până al 1500 lei şi 50 puncte de penalizare.

0