O plimbare pe zi reduce colesterolul şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

by Genko Genko

Dacă încă nu era evident până acum, s-a demonstrat încă odată că este foarte bine să mergem pe jos, face bine la sănătate. Printre multe alte beneficii pe care le poate aduce o simplă plimbare pe jos, trebuie să ştiţi că ajută la reducerea colesterolului şi la o circulaţie mai bună a sângelui. Astfel, pentru a îndepărta riscurile cardiace sau alte complicaţii ce derivă dintr-o circulaţie nesănătoasă a sângelui cum ar fi oboseala, picioarele grele şi obosite etc., trebuie să facem mişcare în fiece zi.

O plimbare de 30 de minute într-un ritm constant reduce LDL din sânge. LDL, denumit în mod obișnuit colesterol „rău”, lipoproteine cu densitate mică sunt responsabile de formarea plăcilor și îngroșarea peretelui vascular, ceea ce cauzează hipertensiune. Astfel, o plimbare făcută din plăcere, printre altele, reduce şi presiunea arteriala.

Activitatea fizică îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Un stil de viață sedentar necorespunzător poate cauza probleme în circulaţia sângelui. Problemele circulatorii care afectează membrele inferioare sunt cauzate de obstrucția arterelor la nivelul bazinului, coapsei sau gambei. Pentru îmbunătățirea stilul de viață în această privinţă este nevoie de a îmbunătăți alimentarea cu sânge a tuturor părţilor organismului, reducerea grăsimii şi creşterea consumului de fibre. E recomandabil să staţi cât mai puţin posibil în picioare nemişcaţi, iar în timpul somnului e bine să ţineţi picioarele în poziţie ridicată, sprijinite pe o pernă de dimensiuni mai mari. Mersul pe jos în fiecare zi și într-un ritm constant ajută şi la o deprindere a organismului cu astfel de plimbări, astfel ca pe viitor să nu mai întâlniţi obstacole în deplasări mai lungi sau să obosiţi prea repede.

Faceţi sport când vă treziţi dimineaţa

De cele mai multe ori, a face sport şi a avea grijă de propriul organism este strâns legată de o sală de gimnastică plină de aparate sportive. Cu toate acestea trebuie de conştientizat faptul că nu doar mergând la sală poţi face sport. O scurtă plimbare în aerul proaspăt al dimineţii ajută la relaxare, oferind energia şi buna dispoziţie necesară pentru întreaga zi. Făcând sport dimineaţa, imediat după ce ne trezim, măreşte metabolismul şi arde o mulţime de calorii.

Programaţi-vă timpul în funcţie de obiectivele pe care le aveţi

Ca şi în alte situaţii din viaţă şi la practicarea sportului trebuie să aveţi un program bine stabilit, în funcţie de obiectivele pe care vi le-aţi propus să le atingeţi. Pentru început e bine să începeţi a face sport cel puţin 10 minute pe zi, iar după fiecare 2 zile să creşteţi durata cu 5 minute, până ajungeţi la 30 de minute de sport pe zi, minimul necesar pentru a ne bucura de beneficiile sportului. Pentru cei care şi-au pus drept scop scăderea în greutate, timpul acordat sportului nu trebuie să fie mai mic de 60 de minute. În orice caz, 30 de minute de sport înainte de a merge la serviciu sunt necesare pentru a vă îmbunătăţi stilul de viaţă.

CITIȚI ȘI...