O „platformă internațională” de 5.000 de metri pătrați dedicată street art-ului se deschide la Bruxelles

O „platformă internațională” de 5.000 de metri pătrați dedicată street art-ului se deschide la Bruxelles

Un spațiu de 5.000 metri pătrați dedicat street art-ului se deschide joi la Bruxelles, cu ambiția de a deveni „o platformă internațională” pentru această disciplină, urmând să găzduiască circa 100 de artiști sub structura metalică a unui vechi patinoar, potrivit organizatorilor evenimentului, citați de AFP.

„Atunci când am văzut acest loc, ne-am gândit că ar trebui să facem aici un supermarket al street-art-ului (…), un loc de joacă incredibil pentru artiştii graffiti”, a declarat pentru AFP Alexandra Lambert, co-organizatoare, la câteva ore înainte de vernisajul programat pentru joi seara.

La Ixelles, într-o zonă exclusivistă a capitalei belgiene, locul este cunoscut ca un „templu” al pasionaţilor de patine cu rotile în anii 1910-1920, înainte de a fi transformat într-un garaj, şi apoi, în anii ’80, în supermarket.

Recent golit de rafturi, spaţiul are azi alura unei galerii de artă uriaşe, cu picturi murale şi instalaţii întinse pe zeci de metri.

Deschiderea pentru public este pregătită din luna iunie, a adăugat Alexandra Lambert, precizând că spaţiul expune deja lucrările a 60 de artişti.

„În 10 ani, arta urbană a devenit o mişcare recunoscută pe piaţa de artă contemporană, însă Bruxelles nu a avut până acum un hub pentru street art”, explică membrii asociaţiei Strokar, aflate la originea acestei iniţiative.

„Ambiţia este de a crea o platformă internaţională pentru artele urbane şi de a aduce Bruxelles-ul pe harta oraşelor cu street art”, a adăugat Lambert, co-fondatoare a Strokar.

În lunile următoare, iniţiativa vizează găzduirea în respectivul spaţiu a circa 100 de artişti.

0