O nouă campanie de phishing țintește utilizatorii Apple: Cum acționează hackerii și ce trebuie să faci

by Genko Genko

O nouă campanie de phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de iCloud, a anunțat CERT-RO, luni seară. Atacatorii încearcă să determine utilizatorii să acceseze un link sub pretextul unei conectări neautorizate care a dus la blocarea contului.

„O nouă campanie de #phishing vizează utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc un cont de #iCloud. Sub pretextul unei aparențe conectări neautorizate care duce automat la blocarea contului dvs., atacatorii încearcă să vă determine să accesați acel link”, se arată într-un anunț postat de CERT-RO pe pagina de Facebook a instituției.

iCloud este un serviciu oferit utilizatorilor pentru a-și putea face copii de siguranță a datelor de pe dispozitivele Apple, astfel că pe acel cont s-ar putea regăsi fișiere media care reprezintă amintiri personale sau ale familiei, precum și date personale, date bancare, parole de acces, registru de contacte, explică CERT-RO, afirmând că este de înțeles de ce un utilizator ar putea acționa „imprudent”, accesând acel link, pentru „deblocarea” contului.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică le-a recomandat utilizatorilor serviciilor Apple să evite „întotdeauna” accesarea unui link/unei anexe dintr-un e-mail, mesaj sau SMS nesolicitat, potrivit sursei citate, conform ziare.com.

CITIȚI ȘI...