O minoră din Cahul a decedat după ce a adormit cu focul în sobă aprins

O minoră din Cahul a decedat după ce a adormit cu focul în sobă aprins

O minoră în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața în localitatea Crihana Veche, raionul Cahul, după ce, cel mai probabil s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă din locuință. Cazul a fost raportat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență după ce fata a decedat.

Potrivit datelor preliminare cazul a avut loc în dimineața zilei de 5 noiembrie, medicii fiind alertați la ora 8:02. Ajunși la fața locului, aceștia au efectuat manevre de resuscitare, însă minora nu a supraviețuit.

Conform primelor cercetări în locuința unde a fost depistată fata, a fost găsit jăratic în sobă, iar în încăpere se simțea miros de fum. Circumstanțele și cauza decesului persoanei urmează a fi elucidate în urma expertizei medico-legale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să verifice starea instalațiilor de încălzire a încăperilor înainte de utilizarea acestora, pentru a preveni cazurile de intoxicație cu produsele arderii. Potrivit IGSU în sezonul rece trecut au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicație cu CO în care și-au pierdut viața 18 persoane, inclusiv 4 minori.

0