O companie italiană vrea să investească până la 4 milioane de euro în Republica Moldova

O companie italiană vrea să investească până la 4 milioane de euro în Republica Moldova

Compania italiană CEO Industrie Celtex intenţionează să investească în Republica Moldova 4 milioane de euro. Viceministru al Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere luni, 11 septembrie, cu reprezentanţii companiei pentru a stabili oportunităţile de investiţii în ţara noastră.

Părțile au discutat climatic investițional și oportunitățile oferite de cele șapte Zone Economice Libere și 11 subzone ale Republicii Moldova pentru agenți economici rezidenți acestor platforme.

Daniele Mamoli, director pentru exporturi al Industrie Celtex Export Director a menționat că intenționează să investească în Republica Moldova, prin deschiderea unei fabrica de producere a hârtiei igienice si produselor conexe, orientate spre export. Fabrica ar urma să fie deschisă în zona economică liberă ZAL PP OTACI-BUSINESS, cu o investiție inițială de 3-4 milioane de euro.

De asemenea, Daniele Mamoli a accentuat că Grupul Industrie Celtex este unul din cei mai mari din lume în domeniul producerii si prelucrării hârtiei, producerea utilajului medical si a domeniilor conexe. Cifra de afaceri anuala fiind de 200 milioane de euro.

Viceministrul Vitalie Iurcu a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor și a salutat inițiativa de a investi în țara noastră, menționând că compania italiană poate beneficia de condiții preferențiale oferite de zonele economice libere acordate investitorilor pe aceste platforme.

0