O comoară din monede de aur o fost găsită în interiorul unui pian: Cum a fost descoperită

O comoară din monede de aur o fost găsită în interiorul unui pian: Cum a fost descoperită

O comoară formată din 913 monede de aur din secolul al XXI-lea a fost descoperită sub claviatura unui pian de acordorul unei şcoli din Marea Britanie, informează Associated Press. Valoarea descoperirii ar fi „capabilă să schimbe viaţa oricui”, potrivit unui expert de la British Museum.

Oficialii britanici spun că nu au putut găsi moştenitorii legitimi ai unei comori constând în monede de aur ascunse în interiorul unui pian, de o valoare importantă.

Şcoala care deţine pianul şi acordorul care a găsit aurul doresc să intre în posesia banilor după ce un anchetator care investighează cazul a declarat-o ca fiind o comoară. Totodată, cuplul care a deţinut pianul timp de 30 de ani înainte de a-l dona şcolii locale va fi scos din ecuaţia privitoare la cui va reveni suma de bani.

Anchetatorul John Ellery a declarat joi pentru AP că în ciuda unei investigaţii serioase şi a cercetării informaţiilor nu se cunoaşte cine a ascuns monedele.

Comoara a fost descoperită anul trecut când pianul a fost trimis pentru a fi acordat în localitatea Shropshire din centrul Angliei. Sub clape – ascunse fişic în pacheţele cusute de mână şi în punguţe – erau de 913 monede de aur de tip sovereign (monedă britanică de aur în valoare de 20 şilingi) şi jumătate de sovereign, emise în secolul 19 şi începutul secolului XX.

Mondele cântăresc 6 kg şi nu au fost încă evaluate. Un expert de la British Museum a declarat că comoara poate avea o valoare „capabilă să schimbe viaţa.” Câştigul din obiecte declarate „comori” sunt în general împărţite între proprietar – în acest caz Bishops Castle Community College – şi cel care le-a găsit.

Pianul a fost deţinut timp de 33 de ani de Graham şi Meg Hemmings, care l-au donat anul trecut şcolii din apropierea casei. Meg Hemmings a declarat că nu poartă ranchiună pentru că a pierdut comoara care se afla chiar sub nasul său.

0