O cisternă cu zeci de tone de motorină din Republica Moldova s-a răsturnat în România

by Genko Genko

Pericol pe un drum european din Vaslui, în apropiere de Vama Albiţa. O cisternă încărcată cu zeci de tone de combustibil, aparţinând unei firme din Republica Moldova, s-a răsturnat, vineri dimineaţă.

O cisternă cu 24 de tone de motorină, aparţinând unei firme din Republica Moldova, s-a răsturnat, vineri dimineaţă, pe DE 581, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, în timp ce se deplasa spre Vama Albiţa, potrivit radioiasi.ro.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” (ISU) Vaslui, dar şi ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în zonă existând risc de producere a unei explozii.

„O cisternă înmatriculată în Republica Moldova, cu 24 de tone de motorină, s-a răsturnat în rigola de pe partea dreaptă a drumului. În zonă există risc de producere a unei explozii. Motorina este colectată şi pusă în butoaie de metal, fiind aşteptată sosirea unei alte cisterne”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, căpitanul Petru Iftene.

Până la repunerea pe poziţie a cisternei, autoturismele care trec prin zonă circulă pe un singur sens de mers.

CITIȚI ȘI...