O agenţie de presă din Ucraina cere ruşilor dovezi că Ianukovici este viu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Potrivit informaţiilor de la surse de încredere ale Unian din cadrul serviciilor secrete ale Ucrainei, cel de-al patrulea preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, nu mai este în viaţă, anunţă agenţia de presă pe site-ul său.

Pentru a confirma sau a infirma această informaţie, corespondenţii agenţiei de presă s-au adresat Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, reprezentantului Rusiei la ONU Vitali Ciurkin, conducerii Companiei de stat de televiziune şi radiodifuziune a întregii Rusii (ВГТРК), S.A. „Pervii Kanal” (Первый канал) şi postului de televiziune „NTV” (НТВ, aparţine holdingului media Gazprom).

Ultima oară Ianukovici a fost văzut în viaţă pe data de 28 februarie curent, de către jurnalişti ucraineni şi ruşi, la o conferinţă de presă în oraşul Rostov-pe-Don, în Federaţia Rusă. După acea conferinţă, colegii săi de partid şi persoanele din anturajul său nu au confirmat că ar fi luat legătura cu fostul preşedinte.

Totodată, reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse la ONU, Vitali Ciurkin, a prezentat marţi scrisoarea lui Viktor Ianukovici adresată preşedintelui rus, în care îi cere să „utilizeze forţele armate ale Federaţiei Rusiei pentru a restabili ordinea, pacea şi stabilitatea şi a apăra populaţia din Ucraina”. În aceeaşi zi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele rus a declarat că l-a văzut pe Ianukovici „în urmă cu două zile”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...