Leancă: Nu există niciun motiv ca Rusia să aplice taxe pentru produsele moldovenești

by Genko Genko

Premierul Iurie Leancă a declarat că Federația Rusă nu are niciun motiv de a impune taxe la importurile de produse moldovenești, ca reacție la o inițiativă a Ministerului rus al Dezvoltării Economice, prin care se propune eliminarea cotei zero importurile din țara noastră.

„Nu există niciun motiv, nici de ordin juridic și nici de ordin al aranjamentelor comerciale care ar impune Federația Rusă să revizuiască într-o manieră atât de cardinală relația cu Republica Moldova în privința aranjamentelor comerciale”, a declarat Leancă, aflat la Olănești, cu ocazia lansării unei linii de prelucrare și ambalare a fructelor.

„Noi suntem parte la o zonă de liber schimb în cadrul CSI. Este un aranjament multilateral, și nu știu cum o țară ar putea anula un astfel de aranjament la nivel bilateral”, a comentat Leancă inițiativa Ministerului rus al Dezvoltării Economice de a elimina cota zero la importurile din țara noastră.

Amintim că acum câteva zile, vicepremierul rus Igor Șuvalov a propus ca Moldova să fie exclusă din zona de liber schimb a CSI ca urmare a ratificării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Citește și: Rusia amenință Moldova cu excluderea din zona de liber schimb a CSI

CITIȚI ȘI...